středa 7. dubna 2010

Rozhlasový analog je definitivně a na věky zasviněn




Mafiánské praktiky v českém rozhlasovém byznysu si mohou připsat další úspěch. Tentokrát za vším stojí bývalý člen kapely Citron a muž s ne příliš čistou komunistickou minulostí - Radim Pařízek.

Ten v současnosti zamořuje moravské země neposlouchatelným Rádiem Čas a na počátku loňského roku pirátsky spustil nové country rádio v Brně. Shnilá a impotentní Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) mu jeho explicitní porušení zákona nakonec posvětila (více v tomto textu).

A nyní Pařízek spouští velkolepý nesmysl s názvem Rádio Dálnice. Nikdo už asi nikdy neobjeví důvody, proč RRTV tento řetězec malých vysílačů, který jen bude rušit frekvence stávajícím rádií, povolila. Pravdou zůstává fakt, že v sobotu 3. dubna Pařízek se svou kumpanií zapnul vysílač Jihlava 99,4, který je ze všech těch sedmatřiceti vysílačů – 31 už bylo Radou přiděleno, šest se koordinuje.

Rád bych volal po urychlenému přechodu na digitální rozhlas, ale když se na to podívám, vidím, že se stejné mafie, které ovládají analogový rozhlasový éter, plynule přelijí do jedniček a nul. Poslanci jsou naprosto v moci její lobby a skáčou, jak Zelenka z Asociace provozovatelů soukromého vysílání (APSV) píská. Neuvěřitelné prodloužení stávajících licencí až do roku 2025 !!! zdarma a jen za příslib přechodu na digitální vysílání je toho krásným a smutným důkazem. Nás už nejspíš spasí jen bezplatné pokrytí naší republiky wi-fi internetem.

(autor mapky: Petr Kružík)

2 komentáře:

  1. Nezoufej, při stávajícím trendu, bude dostupnost sítě internet, kdekoliv v republice, již za pár let. Připojit se pak ke streamu, a poslouchat jen to co se ti líbí, nebude takový problém. :)
    Pavel R.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, to bude jediná spása. Doufám, že posléze rozhlasoví magnáti prodělají gaťata :-)

    OdpovědětVymazat