neděle 20. března 2011

Stokrát nic umořilo vola... ehm televizního diváka



Hlavní hráči v českém televizním rybníčku si nedají pokoj a hru zvanou “Nakrkněme televizního diváka! Kdo víc!” hrají dál a svou aktivitu stupňují. Nejnověji se rozhodli, že diváka zkrátka utahají. Co jiného si myslet o sobotním prime time na ČT1, Nově a Primě.

Definitivně ruplo v bedně lidem, co mají na starosti program na ČT1. Z nového roku neuběhly ani tři měsíce a na Kavčích horách si myslí, že se už všem stýská po silvestrovských estrádách. A pro jistotu hned tři hodiny neprůstřelného bloku, jehož naprostým vrcholem byla divnost s názvem Silvestr až do dna aneb S Čmaňou půlnoc nepropásnete. Dokážu vstřebat, že Česká televize holt musí nějakým způsobem šetřit, ale nerozumím tomu, proč se chová, jakoby veškeré pořady mohla archivovat rok, maximálně dva.

Nova se zmítá v jakési podivné agónii a snaží se přesvědčit všechny v Česku, že nic důležitějšího než další xtá řada superstar prostě neexistuje. Nevím, jak na Slovensku, ale u nás se čísla sledovanosti pohybují na hranici klinické smrti. A proto jen houšť, tři dny za sebou a dohromady téměř sedm hodin.

Královnou sobotního večera se ale stala Prima. Ta si nebrala servítky a televizního diváka se (podle mě velmi úspěšně) pokusila umořit více než tříhodinovým přenosem České Miss 2011. Smutným vrcholem tohoto přímého přenosu byla trapná playbacková verze Rozeznávám v podání Richarda Müllera, která se maskovala ležérní barovou atmosférou. Třešničkou na dortu pak byla téměř standing ovation všech těch naleštěných nabobů, co skočili na primitivní televizní vějičku.
Vše následně korunoval úděsný “nový” dabing Terminátora 2, jenž byl zkrátka k nevydržení. Stejně jako současný úsporně/nafoukaný program českých televizí. Varování není ani o tom, aby televizáci nešlapali do hovna - v něm už dávno jsou. Jde spíš o to, aby se v něm televize moc nerochnily a neňahňaly.

1 komentář:

  1. Jen ať se rochní, aspoň jsem měl čas dodělat resty a nebyl přitom rozptylován koukáním na obrazovku. Nejlepší je uličkama, ve kterých je zapotřebí výše zmíněných cedulek, vůbec nechodit.

    OdpovědětVymazat