středa 6. dubna 2011

Vysoká sledovanost a úspory – hlavní zaklínadla ČT1



Digizone přinesl nový rozhovor s programovým šéfem ČT1, Radanem Dolejšem (a s jeho zástupkyní Terezou Typoltovou). K mému překvapení si oba dva jsou velmi dobře vědomi mizérie, kterou v současnosti první veřejnoprávní kanál divákům servíruje.

Poznání dosaženého dna je určitě dobrým základem, na němž se dá stavět kvalitní program. Jenže to by nesměly být známy plány do budoucna. Velmi nepovedený seriál Vyprávěj se dočká třetí řady, 3+1 s Miroslavem Donutilem, jehož reprízy v současnosti ovládají žebříčky sledovanosti, nahradí estrádní talk show pana Donutila, Zdeněk Zelenka připravuje další dva díly obludária Ach, ty vraždy! (Tragická Jiřina Bohdalová si střihne v jednom díle i dvojroli, když se objeví její jednovaječné dvojče.)

Z celého rozhovoru ale čiší základní mantra a to je zajištění vysoké sledovanosti a šetření všude, kde se dá. Výše popisované produkty vysokou sledovanost zcela jistě zajistí, ale co je to platné, když veřejnoprávní médium by sledovanost zajímat neměla. Hlavní je kvalita a té se dlouhodobě nedostává.

Dokud se na Kavčích horách nezačne místo tamní dramaturgické mafie prosazovat mladá, neotřelá a provokativní krev, bude vše při starém.

Žádné komentáře:

Okomentovat