úterý 9. března 2010

Chybí mi další píšťalky, a proto se mnou nepočítejte!

Dnešním textem velmi volně navážu na předchozí výpotek o tom, že nemáme v moci zabránit tomu, aby se Jiří Paroubek stal prezidentem.

Jak se blíží volby, tím více je virtuální svět v mém okolí plný více či méně zábavných ataků na pan J. P. (Opět jen pro připomenutí dodám, že rozhodně nejsem jeho příznivcem a považuji tohoto člověka za vraha české moderní levice.). Nejnovější je akce, kdy se šéfovi SocDem. mají posílat fotky s "fakáčem" - ta mi přijde celkem legrační, ale stejně se odmítám celé této antiparoubkovské hysterie účastnit.

Dlouhodobě se na Facebooku (a možná i mimo něj) připravuje Píšťalka pro Paroubka v každém městě. Ponechme stranou skutečnost, že by nejspíš mělo jít o sofistikovanější verzi loňského "vejce". Ani píšťalek se nezúčastním, ale ne pro to, že bych nesouhlasil s občanskou neposlušností. K píšťalce pro Paroubka mi totiž chybí píšťalka pro Topolánka, Filipa, Svobodu, Lišku i Schwarzenberga (Ano, i poslední dva jmenovaní sympaťáci jsou plně zodpovědni za současný bordel kolem nehorázných požadavků odborů, zvyšování schodku státního rozpočtu, možné další devastaci životního prostředí, atp.).

Pokud zůstane jen u hanění Paroubka, což předpokládám, ukáže se další podoba stádnosti našeho národa. Ano, Paroubek je zlo, ale lidí, co můžou za současný marasmus, je mnohem více.

Na závěr si dovolím jednu kacířskou myšlenku. Celkem bych našemu národu přál, aby po červnových volbách sestavili vládu sociální demokrati a komunisté. Jednak by se SocDem. konečně odkopala - tato koalice nám už prakticky vládne několik let a také věřím, že by se zvedla taková vlna odporu, která by smetla i jiný politický neřád v našem státě. A nebo to politické špičky ustojí a my budeme mít, co si zasloužíme.

3 komentáře:

  1. Absolutní souhlas s první polovinou! S druhou už tolik ne, ale je to tvá prognóza a hodnocení současného stavu, které respektuji.

    OdpovědětVymazat
  2. souhlas i s druhou polovinou. Aby se neco stalo je potreba o dost lepsi skore nez 49:51 pripadne 51:49...

    OdpovědětVymazat
  3. s drobnymi vyhradami souhlasim. a co se tyce komaru ve vlade, tak by to sice byl prusvih, ktery by nas stal hodne penez, ale z dlouhodobeho hlediska by to nemuselo byt od veci. lidi je berou jako alternativu k ostatnim stranam (kratka pamet, zapominaji na 40 let predtim), takhle by se znemoznili a konecne zmizeli z parlamentu

    OdpovědětVymazat