úterý 19. ledna 2010

Anarchie a pohrdání divákem na Nova Cinema

Nova Cinema na sebe nedávno upozornila komplikovaným rozjezdem seriálu Městečko Twin Peaks. Na poslední chvíli zvládla odvrátit katastrofu a nakonec z této aférky dokázala vytěžit i pozornost médií větší než obvykle. Na tento "odpadový" kanál se však z "velké" Novy přenesl nešvar, který na Nova Cinema vybujel do obřích rozměrů.

Nevím, jestli si ještě někdo vzpomene na samotný rozjezd TV Nova, kdy se ta snažila divákům rozvrátit zavedený rytmus a Televizní noviny rozhodně nezačínaly přesně v půl osmé večer. Na Nově naštěstí velmi brzy pochopili, že tudy cesta nevede a bez odpočítávání, které je mimochodem v dnešní digitální době zcela zbytečné a hlavně nepřesné, bychom si začátek nejsledovanějšího pořadu v zemi nedovedli představit.

Každá televize má svou neléčenou bolest. U Novy to jsou začátky pořadů, které - zejména ve večerních a nočních hodinách - mají skluz oproti tištěnému programu mnoho minut. Můj osobní rekord drží Pulp Fiction z loňského roku (17 minut). V úterý 20. ledna se na vrchol dostal snímek Zuřivost, který měl na Nova Cinema začínat ve 21:40. Místo toho začal až ve 22:06 - to je rozdíl jednoho dílu nějakého sitcomu a ještě by trocha zbyla na reklamu. Krásný příklad pohrdání divákem.

Žádné komentáře:

Okomentovat