úterý 19. ledna 2010

Tachecí bude uklizena stranou a uvolní místo zločincům

Když Jitka Obzinová dohodila své kamarádce Barboře Tachecí kšeft v podobě pořadu Fakta Báry Tachecí, vypadalo to na publicistický "malér roku". Obavy se velmi rychle naplnily a Fakta si nenašla své diváky. Podle portálu Digizone byla jeho sledovanost oproti hlavní zpravodajské relaci až o sto tisíc nižší.

Po pěti měsících se Fakta stěhují z výsluní času 19:15 na odkladiště s názvem odpoledne. Konkrétně jej od února nabídnou divákům po zpravodajství Minuty regionu. Navíc jej budou moci sledovat jen diváci, kterým neodpojují regionální zpravodajství - tedy těm, co sledují celoplošnou verzi (zjistil web Digizone). Myslím, že se velmi brzy dočkáme nenápadného zrušení celého toho prapodivného pořadu, o jehož úrovni nemá smysl šířeji se rozepisovat.

Kdo si myslel, že třeba Prima prodlouží klasické zprávy a nabídne divákům více než jen "svodku z četky", pletl se. Nastupují Krimi zprávy. Už sám název napovídá, že nejspíš půjde o koncentrovanou depresi ve stylu "všechno je špatně, lidstvo s takovou musí brzy vyhynout". Něco podobného už nabízí i Nova ve svých Odpoledních televizních novinách. I tam se to zločinem a zlými skutky jen hemží.

2 komentáře:

  1. já nevím, ale co se týče televizního zpravodajství, má smysl sledovat něco jiného než ČT24? i kdyby na Primě a Nově uváděla zprávy třeba Barbara Summer, já na ně čumět nebudu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. myslím, že má smysl to nějak kombinovat a míchat. velmi se obávám toho, že ČT letos bude velmi šetřit (náznaky tu jsou) a kvalita poklesne. je pravdou, že nic lepšího tu bohužel není...

    OdpovědětVymazat