pondělí 25. ledna 2010

RRTV zase předvedla svou bezzubost

Rád bych se ještě vrátil k poslední tiskové zprávě Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Na osmi stranách různých rozhodnutí mne zaujalo: "RRTV uložila účastníku řízení CET 21 spol. s r. o., Kříženeckého nám. 1078/5, Praha 5, upozornění na porušení § 48 odst. 4 zákona č. 231/2001 Sb., kterého se dopustil tím, že dne 14.12.2008 na programu Nova v pořadu „To nevymyslíš“ nedodržel dvacetiminutový odstup mezi dvěma po sobě následujícími přerušeními pořadu reklamou, a stanovuje mu lhůtu k nápravě ihned ode dne doručení tohoto upozornění."

České komerční televize zcela běžně a bez okolků porušují zákon o vkládání reklamy do pořadů. TV Prima několikrát například porušila zákon, když vkládala reklamní bloky do seriálu Přátelé.
Tentokrát si RRTV "posvítila" na Novu. Ta nezákonně vložila do svého pořadu blok reklam. RRTV vztyčila pomyslný ukazováček a řekla "Ty, ty, ty, to se nesmí. Už to nedělej!".
Nova teď určitě zpytuje svědomí a cítí se velmi špatně..... Nebo jí je to šumafuk, protože na reklamním čase vydělala určitě zajímavou částku. Koho zajímá, že porušila zákon, když se nedostavil žádný adekvátní postih.

Žádné komentáře:

Okomentovat